İyi Bir İnternet Hızı Kaç olmalı? 50-100 – 500 MBPS?
Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Genel olarak, İnternet hızı hakkında konuşurken daha hızlı her zaman daha iyidir. Ancak hızın genellikle bir bedeli vardır, bu nedenle aşırı hız sağlayan bir İnternet bağlantısı kullanmak para kaybı yaşamanıza neden olabilir. İnternet bağlantınızı kullandığınız faaliyet türüne bağlı olarak, ihtiyaçlarınız için yeterli olması gereken minimum hıza ilişkin bazı yönergeler aşağıda verilmiştir. Bu hızlar genel tecrübeye dayanılarak belirlenmiştir.
Bu akışı vermeden önce bazı terimleri bilmeniz gerekebilir. MBPS Nedir? Kampanyakolik sitesinden aldığımız bilgilere göre; “MBPS Nedir : Mega Bits Per Second olan MBPS saniyede aktarılan veri sayısının megabit cinsinden tabir edilmesidir. MB olarak kısaltılır. Mbps kısaltması MB ” saniyede megabit ” anlamına gelir . İnternet bant genişliğinin bir ölçüsüdür. Basit bir ifadeyle, bant genişliği internet bağlantınızın indirme hızıdır.” https://kampanyakolik.com/mbps-nedir/
- Video Akışı – Videonun türüne bağlı olarak, standart video için 3 Mbps’ye, HD için 5 Mbps’ye ve 4k Ultra HD için 25 Mbps’ye ihtiyacınız olacaktır.
- Müzik Akışı – Müzik akışı için 2 Mbps’lik bir hız yeterli olmalıdır.
- Oyun – Oyuncular, en iyi performans için 10 Mbps’ye kadar hızlara sahip olmalıdır. Bazı ağır grafik içeren oyunlarda sağlıklı oyun için 50Mbps hıza kadar ihtiyaç duyulabilir.
- E-postaya göz atma – Gmail ve Facebook sayfanıza erişmek için 0,5 – 5 Mbps hız isteyeceksiniz.
- Skype veya görüntülü aramalar – Standart aramalar için 0,5 Mbps’ye ve HD kullanıyorsanız 1,5 Mbps’ye ihtiyacınız olacaktır.
- Büyük dosyaları indirme – Torrentleri veya büyük HD film dosyalarını indirirseniz, alabileceğiniz en hızlı bağlantıyı istersiniz, 50 Mbps’ye kadar hızları hedefler.
İnternet Hızını Hangi Faktörler Etkiler?
Orada birçok faktör İnternet bağlantı hızını etkileyebilir. Bu, beklediğiniz hızı alamıyorsanız, sorunun nerede olduğunu belirlemeyi zorlaştırabilir. Yavaş İnternet hızlarıyla karşılaşmanızın nedenlerinden bazıları şunlardır:
- Kablolu ve WiFi bağlantıları – Kablolu bağlantılar genellikle daha hızlıdır ve kablosuz bağlantılardan daha az parazite maruz kalır.
- Donanım – Bilgisayarınız ve modeminiz, İnternet hızının düşmesine katkıda bulunabilir. Modeminizin performansı zamanla düşebilir ve bilgisayarınızın dâhili bileşenlerinin hızı da sizi yavaşlatabilir.
- İşletim sistemi – Yanlış yapılandırılmış bir işletim sistemi, beklenenden daha yavaş İnternet hızına neden olabilir.
- Tıkanıklık – Ağınızda aşırı kullanım, tüm kullanıcılar için hızları yavaşlatacaktır. Ayrıca, erişmekte olduğunuz web siteleri ve sunucular, indirme taleplerini karşılama yeteneklerini sınırlayan yüksek kullanım oranlarıyla karşılaşıyor olabilir.
- Yazılım – Yanlış yapılandırılmış bir web tarayıcısı, darboğazların ve yavaş çıktının yaygın bir nedenidir. Kötü amaçlı yazılım bulaşması da İnternet bağlantınızın hızı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.